Bryllup og Kirkelig velsignelse

Foto: Hartmann Schmidt Fotografi

Bryllup

Hvis I ønsker at blive gift i kirken, skal I aftale dato og tidspunkt med sognepræst Birgitte Willumsen. Og der aftales ligeledes et møde, hvor vi taler om, hvordan vielsen skal foregå.

Prøvelsesattest

Før vielsen skal I have en prøvelsesattest fra kommunen, som skal afleveres til præsten. I skal udfylde en ægteskabserklæring til kommunen på borger.dk for at få prøvelsesattesten. Attesten viser, at I opfylder betingelserne for at indgå ægteskab. Prøvelsesattesten er gyldig i fire måneder.

Kirkelig velsignelse

Hvis I allerede er borgerligt viede, kan I få en kirkelig velsignelse. Ritualet for velsignelse minder meget om ritualet for en vielse.

Se evt. mere på folkekirken.dk

FX også om muligheden for at 2 personer af samme køn at blive viet i den Danske Folkekirke.